Orangea tulipaner

Mamma sa en rolig sak. På julafton gav jag henne en bukett med orangea tulipaner. Kanske inte den typiska julblomman men dom tilltalade mig hos floristen :) Har alltid gillat tulipaner mycket. Det är något glatt med dom som jag gillar.
På juldagen pratade jag med Mamma i telefonen och då sa hon att tulipanerna påminde henne om mig, för dem spretade åt alla håll och gick inte att få någon ordning på i vasen hur hon än fixade och trixade.
Ja, det hon syftade på var att jag för henne är lite av en bångstyrig person, håller alltid på med massa saker samtidigt, och ordning är kanske inte min starkaste egenskap :) Och ja, jag har väl alltid gått min egen väg lite. Men slutligen sa hon att dom var otroligt vackra och att den orangea färgen verkligen gladde henne :))

Städning och annat upphetsande

Idag var Mamma hemma hos mig och hjälpte mig att städa. Låter ju verkligen efterblivet, men nu har jag kommit ut ur garderoben i alla fall. Hade panik innan hon skulle dyka upp och kom på mig sjäv med att städa i frenesi inför hennes ankomst. Vilket bara slutade med att jag flyttade runt på grejerna. Xet (poppar fortfarande upp som gubben i lådan i mitt huvud) kallade min städning för zigenarstädning (han hade inget emot zigenare, men han var Rumän :))
Zigenarstädning är tydligen när man bara flyttar runt på grejerna utan att egentligen städa. Hmm...vet inte om det är så illa. Det är otroligt att han fortfarande poppar upp i mitt huvud. Det är inte alls känslomässigt utan mer som en mekanik jag inte rår på.

Mannen med järnhanden"Kungen styr hovet med järnhand" står det på Expressens löpsedlar idag.
Varför är det så svårt att tro ??

Sminka el inte sminka ?

Fundera på att att sminka mig lite för en gångs skull. Julaftonen till ära. Och för Mamma skull. Kanske räcker med att säga att Mam är Jungrfu och altså extremt petig med yttre ting. Ok inte så att jag skulle bli utslängd om jag kommer dit au naturell men eftersom jag till vardags oftast ser ut som en slashas, så på julafton man borde kanske anstränga sig lite ;)

Julafton

Ska snart hem till Mamma och fira jul. Har nu suttit här vid datorn ett tag och tittat ut på dom snötäckta granarna som har en perfekt liten sol som glimtar därimellan :) (hmm...konstig min svenska har blivit)
Jag tänker på att vi väl inte haft en snöjul här uppe sedan typ...89 ?! Jag borde dra med Pappa och en pulka till Vitabergsparken sätta han på den och bara sparka iväg den. Vi har ju testat allt för att försöka få igång han efter stroken ! Underligt hur man kan gå från supersportig till att inte vilja röra sig alls ! Gud va kul vi hade när jag var liten ! Jag är så glad att jag han växa upp PRECIS innan datorerna slog igenom ! Verkligen i grevens tid !
Så glad att mina föräldrar var lite frilufsare, men ändå statsmänniskor. En perfekt kombination !!
Även fast min Pappa är lite av den äldre modellen så har han en väldigt ungdomlig syn på livet. Både Mamma och Pappa uppmuntrade mig alltid att gå ut i kylan med, pulka, skridskor eller skidor. Kanske det var någonstans där mitt sportiga jag utvecklades ? :)
Datorer i all ära men jag tror att det är bra att lära sig att uppskatta naturen i tidig ålder, speciellt om man lever i vårat klimat som kanske inte alltid är så inbjudande vid första anblick.

Anne is back :)

Hej ! Nu är jag tillbaka ! Mycket har hänt dom senaste månaderna. Har kommit underförfund med många saker om mig själv, och två vägsjäl har jag hunnit komma till. Jag hade tur som valde rätt båda gångerna :) Fast egenligen så var det mer så att jag överhuvudtaget gjorde ett val tror jag. Tycker att jag innan mest väntande på att saker skulle hända, altså så att jag skulle slippa välja ;) Men jag har blivit bättre på det där nu. Och livet blir ju så mycket mer spännande om man vågar välja, och det är verkligen så som dom säger att en förändring föder en annan. Verkligen som fallande dominobrickor. Nu när den värsta stormen verkar ha lagt sig känner jag mig plötsligt ganska kreativ igen. Så tänkte börja skriva lite här varje dag.

RSS 2.0