Robyn !


Robyn är ju bara bästa svenska artisten, hon blir bara bättre och bättre hela tiden ! Och vad kan bli bättre än att Robyn sammarbetar med Sveriges bästa Dj Kleerup ! Robyn är dessutom gammal söderböna OCH tvilling precis som mig ! Jag vill att Robyn ska bli nästa Madonna ! Snälla Gud ! Gör så att det blir så. Hon är på väg ialla fall !

slarviga arbetsgivare

I metro igår skrev en rekryterare på ett företag om hur otroligt viktigt det är att man stavar rätt i sitt CV, och bara är allmänt nogrann när man skriver till en potentiell arbetsgivare. Då undrar jag i mitt stilla sinne varför inte arbetsgivarna har några krav på sig att skriva bättre svenska än en mellanstadieelev. Ofta finner man på arbetsförmedlingens platsbank exempel på mycket slarvigt skrivna annonser. I en och samma annons står också ofta många krav och önskemål på kvalifikationer dom sökande bör ha, däribland inte sällan "kunna uttrycka sig bra på svenska"  och "nogrann". Är det då för att man ska kunna komplettera arbetsgivarens kassa svenska och slarvighet, eller vad...?
Vad tror och tycker ni ?
Jag blir i alla fall inte särskilt sugen på att söka ett jobb där arbetsgivaren verkar söka efter en atomklyvare men själv knappt kan stava till platsannons. Och det verkar osannolikt att hälften av alla arbetsgivare är dyslektiker. Eller ?


Här nedan är ett exempel på en slarvigt skriven annons:
Finn 3 fel.


Vi söker stresståliga och trevligt folk som kan jobba extra hos oss på helger/lov och vid behov. Kassaerfarenhet är ett plus men inget krav. Vår restaurang serverar snabbmat och är beläget mitt i stan i en foodcourt. Anställningen gäller omgående. Anmäl Erat intresse endast via mail eller brev, skicka gärna med Eran bild.

...men sedan hände något.



...Inte förrän Jesus gjorde sitt intåg ,och gudar slutade dyrkas, fick man börja skära och klippa i tyger. Så kanske har vi jesus att tacka för ett helt nytt mode som bredde ut sig över hela civilisationen...

...Men färga kläder fick man som tur



Draperingar

Modeälskarnas skyddshelgon


Visste ni att gudarnas gud Zeus också var konstens beskyddare, därmed härskade han över textilier, därför var det under hela antiken förbjudet att skära  i tyger. Det skulle vara att vanhedra Zeus. Därför lekte man istället mycket med draperingar.  Draperingar och tex ena axeln bar, återkommer med jämna mellanrum i modet, vilket jag tycker är tur.

billig puffboll



Oj va liten bilden blev ! Den här kjolen funderar jag på att köpa. Tycker att den är väldigt fin på många sätt. Färgen, formen och blommorna i midjan. Tycker att det är väldigt roligt att den heter "rosett puffball" på engelska. Det gör att man vill ha den ännu mer. Vem vill inte ha en puffboll liksom ? 30 pund på Asos endast.

Mitt blomster arrangemang !



Vad tycks om mitt blomster arrangemang ! Jag älskar blommor, och det är så roligt att fixa och trixa med vaser och göra fint ! Köpte en superbillig otroligt vacker bukett på "vi"  för otroliga 25 pix. Förväntade mig att blommorna skulle dö inom en mycket snar framtid, men ve den som dömmer hunden efter håren ! Dom höll jättelänge ! Detta är nu dom sista tappra blommorna som så småningom skall möta sin sista vila i dessa söta vaser som Mamma har sponsrat med :)

Söndagssoppa


Min kille lagar otroligt god mat. Detta är en kycklingsoppa med MASSOR av grönsaker och rötter ! Den räcker ett tag också :)

Turban


Turban vågar sig oftast bara 90 åriga tanter på, så jag uppmanar återigen att kolla i mormors garderob. Tveksamt dock i fall hon har en sån här elegant en. Antagligen har hon en mossgrön nopprig varaint. Men det kan ju funka nu på vintern...

Casablanca


Om slåss med lejon inte är din grej så är ju den koloniala stilen alltid elegant. Tänk dryg fransyska i Casablanca.
Tänk på att blanda olika vita nyanser för en elegant och mjuk framtoning. Blir mycket finare än att bara köra på kritvitt hela vägen.

I vår blåser Nordafrikanska vindar


Den vanligtvis klassiska Ralph Lauren har låtit Nordafrikanska influenser sätta guldkant på hans vårkollektion. Blandat med lite femtiotal. Harembyxan hänger kvar på galgarna i vår. I den här kollektionen blandas olika jordfärger upp med glittriga och metaliska färger. Väldigt snyggt för att skapa lite liv och glamour i en så jordnära look.
Den här Indiana Jones tjejen har precis varit och slagits med ett lejon, därav den avslitna ärmen.
Skön stil. Helt klart.

Orange


Den här klänningen, också från asos.com funkar ju utmärkt både på vintern och sommaren, med dom rätta tillbehören. Extra snyggt med brottarrygg. Orange är verkligen underskattat i Sverige.

Spets. Fast inte svart !


Nu när varenda människa går omkring i spets rekommenderar jag att göra något revolutionärt i Sverige. Välj bort svart !
Asos.com

Letat utan frukt.

Jag har surfat runt på nätet efter butiker som säljer SNYGGA kläder i lite större storlekar. Jag vet att det efterfrågas. Men usch så besviken jag blev. Vem har fått för sig att dem med lite större kropp har dålig smak och bara vill klä sig i stora grå eller svart tält ?! Det är verkligen gräsligt utbud ! Där måste jag i alla fall ge designern Gudrun Shöden (eller va fasiken hon nu heter ) en eloge. Hon har åtminstonne färg och mönster på sina kläder. Men för den som inte vill se ut som Kerstin Thorvall eller annan valfri kulturtant med kort rött hår och Shöden kläder kan få det svårt.
Och vafan e grejen med att allt måste vara så stort ?
Typ: Sätt på dig det här tältet så slipper vi se dig ! ...eller vad ?!

Jag kommer i alla fall inte ge upp, envis som synden som jag är...jag ska fortsätta leta efter moderna figurformade kläder därute !

Exakt min stil !


Altså asos.com måste vara det bästa som har hänt nätshoppingen ! Jättesnygga kläder, jättebilligt !
Visst är den här klänningen gudomlig ! Grönt är en av mina favoritfärger, men det är väldigt svårt att hitta gröna snygga kläder tycker jag. Apropå mullvaden så ja...klart man ser sorgsen ut om man inte har några ögon att se med :(
Ikväll ska jag på Bukowskis premiärvisning höst, har fått specialinbjudan av min kära vän Mikael Ström, som för övrigt är ett bra exempel på en man med stil :) Jag skulle vilja ha den här gröna klänningen ikväll och ge östermalmstanterna ngt att prata om. Ska försöka knäppa några bilder på Micke ikväll, glömmer alltid att jag har kameran med mig...
Trevlig helg alla !

Mullvad



Det här är jag idag. Ända skillnaden är att jag inte har ngn jord att gräva ner mig i. Är för stor för blomkrukan

Mitt forna jag


Gick in på Anna von Porats blogg och kom att tänka på att jag också har haft sådan snygg hårfärg som hon en gång i tiden. Altså jag fattar inte vad hon heter ?! Är det Anna eller Anne ? Det står båda versionerna i nöjesguiden...

Framtiden är min !!


imorgon är sista dagen på mitt pisstråkiga jobb, så för att fira en ny era i mitt liv har jag slagit på stort och gjort en riktigt fin matlåda :) Couscous med stekt lök, blomkål ugnsgratinerad i creme fraiche chili och paprika. Och så stekt röd paprika :) :)  Godare än det ser ut :)

BLANK


Den här tröjan från BLANK plus en hel del andra kläder fick jag som tack efter att ha varit påkläderska på deras visning. Nej jag har inte puckelrygg. Måste vara skjortkanten. Den gamla spisen står utanför våran dörr (??)

Väska med egen toutch !


Titta fina chanel inspirerade väskan som jag köpte för länge sedan för en billig penning. Mormorsbroschen satte jag dit själv efter att ett lite tacky glitterspänne ramlade av där broschen nu sitter. Gillar egentligen inte den bruna fliken, men det kanske blir ett framtidsprojekt att försöka avlägsna den. Hur tycker ni att det här ser ut egentligen ? Konstigt ? Vet inte riktigt om broschen passar ?

flott bälte :)


Second hand bland flyttlådor



Rotade i "skrothörnan" i garderoben och lyckades få ihop ngt mycket acceptabelt tycker jag. Skjortan hittade Pappa på myrorna till mig, hans favoritbutik. Har själv ärvt second hand intresset ! Trodde aldrig jag skulle ha på mig den skjortan, men se där ! Med Mammas flätade sjuttiotalsbälte i skinn blev det en klassisk look.  Det där jäkla skärpet passar annars aldrig till nått tycker jag, fast det är så snyggt ! Känner mig både miljövänlig , ekonomisk  och snygg denna helg ! :) Tio poäng till mig ! Väldigt olikt mig det här, jag som brukar se ut som ett tivoli av färger annars.

Mamma


Det här är min Mamma, hon är nästan alltid elegant, men hon tycker att det är synd att snygga kläder nästan bara görs i små storlekar. Jag tycker att det är helt sjukt ! Diskriminering ! Egentligen borde man bojkotta alla som bara gör små storlekar ! Hmmm...Sjukt också med tanke på att hela västvärlden bara blir större och större...Snart kommer snygga kläder i större storlekar på bloggen !

mode är inte bara för bengetter !

Nu har jag publicerat mina första kommentarer :) Man tackar, man tackar...
En fågel viskade i mitt öra att  tips på kläder med storlekar över 38 är efterfrågade. Det kommer ! Jag kommer inte bara ha kläder för bengetter här inte ! Ska ut och röja i lite affärer snart, så håll ut !

En sökande dag

Min kille är jättepraktisk av sig, han har packat upp alla våra flyttsaker och möblerat hela dagen. Jag har suttit vid datorn och sökt nytt, bättre jobb. Jag säger att det är jag som är hjärnan och han som är kroppen i vår symbios. Han håller inte med. Och det är ok :) Jag är en stor tänkare och idag har mina tankar varit över hela webben. Känner att det snart kommer rök ur öronen på mig om jag fortsätter sitta här.
Ciao


RSS 2.0